Masaža, koristeći tehnike gnječenja, glađenja, tapkanja, udaranja, opušta i okrepljuje telo i um na fizičkom, mentalnom i emocionalnom planu.

Potpuno je prirodna preventivna metoda lečenja. Masaža je drevno isceliteljsko umeće koje ima koristan efikat za sve telesne sisteme. Poznata je kao tehnika lečenja barem 3000 godina, a drevni lekari su je koristili kao delotvornu tehniku u lečenju umora, bolesti i povreda. Danas na Yapadu poznajemo oko 100 različitih vrsta masaža. Najčešće se primenjuje u kombinaciji sa drugim terapijama, aromaterapijom, kiropraktikom, akupunkturom. Različiti oblici dodira koji se primenjuju na mišiće i ligamente služe postizanju kako relaksacije, tako i ojačavanju i stimulacije. Stručnjaci tvrde da je masaža od koristi i maseru i masiranom, budući da se uz pomoć dodira ostvaruje psihološka dobrobit. Poznato je da oslobađa od napetosti i čvorova koji se formiraju u tkivima, pospešuje cirkulaciju krvi i stimuliše limfni sistem čime se ubrzava eliminaciju otpadnih materija.

Usluge

Tui na, energetska masaža sa akupresurom

Tui na kineska masaža sa akupresurom predstavlja jedan od potpornih stubova Tradicionalne Kineske Medicine.  Masaža se prilagođava svakom klijentu ponaosob i svaki put je drugačija. Cilj masaže je uspostavljanje ravnoteže i cirkulacije životne energije koja neprestalno cirkuliše kroz naše telo kanalima koje nazivamo meridijanima. Tui na masaža pomaže kod: bolova u kičmi, migrene,loše cirkulacije, poremećaja imuniteta... Najveća vrednost masaže je u tome što organizam postaje sposoban da sam rešava svoje tegobe. Strujanjem energije koja se oslobadja i dovodi telo u stanje prirodne ravnoteže.

OGRANIČENJA I POTENCIJALNE OPASNOSTI

Masaže se ne preporučuje kod: 

  1. otvorenih rana
  2. svežih preloma
  3. kožnih oboljenja

 

Tretman radi:

Mirjana Rašeta sertifikovani terapeut 

Usluge

Aroma way masaža

Osnova ove masaže je aromaterapija. Aromaterapija se odnosi na terapeutsko korišćenje esencijalnih ulja. Esencijalno ulje je aromatska esencija nastala destilacijom iz jednog biološkog izvora. Esencijalna ulja imaju različito delovanje na telo, um i dušu. Neka imaju analgetski i antispazmatičan učinak (ublažavaju grčeve), dok ih većina ima antibakterijski učinak. Aromaterapijska masaža je jedan od najugodnijih načina primene aromaterapije.

Tretmanu prethodi konsultacija sa terapeutom prilikom koje se utvrđuje Vaše trenutno stanje. Uljima, pažljivo odabranim, da odgovaraju Vašim individualnim potrebama, se zatim radi masaža čitavog tela i lica.

Masažno ulje oplemenjeno odgovarajućim eteričnim uljem ili uljima, postaje isceljujući aromaterapijski preparat, koji masažom potpuno prodire kroz kožu te se krvožilnim i limfnim sustavom prenosi do svake telesne stanice. Eterična ulja brzo i uspešno dovode osobu u stanje psihofizičke ravnoteže. Još je Hipokrat tvrdio da redovna masaža mirisnim uljem čuva zdravlje.

Za postizanje najboljih rezultata koriste se isključivo hladno presovana biljna ulja, te organska, visokokvalitetna eterična ulja, jer ona sadrže najviše aktivnih sastojaka. Samo poznavanje delovanja pojedinih eteričnih ulja vrlo je važno i presudno za optimalne učinke masaže.

Tretman radi:

Mirjana Rašeta sertifikovani terapeut 

Aleksandra Jeftić - sertifikovani terapeut 

Usluge

Ayurveda abhyanga masaža

AYURVEDA ABHYANGA masaža je jedna od najstarijih INDIJSKIH tehnika masaže, a temelji se na tradicionalnoj Indijskoj medicini AYURVEDI koja zagovara prirodan i zdrav način života.
 
    AYURVEDA ABHYANGA masaža je terapijska masaža kod koje se toplim uljima uz blage i nežne pokrete tretira celo telo. Masaža se izvodi s toplim susamovim, kokosovim, bademovim uljem vrlo sporo, nežno bez jakog pritiska u preciznom ritmu i po strogo odreђenoj šemi, oživljavajući glavne tokove u telu (meridijane) i najvažnije energetske čvorove(čakre-marme). Ayurveda masaža sadrži energiju dodira.

    Kod ove masaže, laganim pokretima masiraju se određene energetske tačke i kanali koji se otvaraju, balansiraju protok energije u telu i čiste organizam od nagomilanih toksina, blokada. Masazom postižemo smirujući, opuštajući i lekoviti učinak koji veoma godi umornom i od stresa opterećenom telu.

    AYURVEDA ABHYANGA МАSАŽА donosi:
    
    *    Opuštanje i smirenje duhu, balansira nervni sistem
    *    Održava gipkost i mladolikost kože. Koža postaje meka i elastična
    *    Pomaže prirodnom procesu izdvajanja i izbacivanja štetnih materija (detox).
    *     Podmazuje zglobove i osnažuje vezivna tkiva
    *    Poboljšava cirkulaciju u telu
    *    ANTISTRES, relax
    *    Podmlađuje

Usluge

Relax masaža

Relax masaža je preventivna metoda koja pomaže vašem telu da se opusti i uspostavi ravnotežu. Samo jedan sat relaks masaže nedeljno, u prijatnom ambijentu, uz laganu muziku, miris eteričnih ulja, učiniće sledeće: eliminisati stres, poboljšati cirkulaciju, opustiti mišiće, podići raspoloženje, poboljšati koncentraciju i ubrzati metabolizam. Preporučuje se kod: napetosti u mišićima, umor, hroničan bol u leđima usled napetosti, lošeg sna.

Tretman radi:

Mirjana Rašeta sertifikovani terapeut 

Aleksandra Jeftić - sertifikovani terapeut 

Usluge

Anticelulit masaža

Važno je krenuti prvi dan nakon ciklusa jer je tada najniža koncentracija estrogena i to je najbolji period za detoksifikaciju organizma.  Masaža ne sme da boli i nema modrica. U zavisnosti od stadijuma  celulita svake klijentice ponaosob, kreira se sama masaža kao i dinamika i broj dolazaka. Pa tako ona moze trajati 30, 45 ili 60  minuta, može se kombinovati sa pilinzima, pakovanjima i radio-talasnim tretmanima. Duže varijante uvek počinju masažom stomaka i sama masaža se bazira na limfnoj drenaži.

Preporučuje se kod: svih vrsta celulita edematoznih i fibroznih.

Tretmane radi:

Mirjana Rašeta sertifikovani terapeut 

Aleksandra Jeftić - sertifikovani terapeut 

Usluge

Refleksna masaža stopala

Celo telo, svi organi i njihove funkcije projektuju se na izvesne tačke na stopalu. Stimulacijom i akupresurom tačaka koje odgovaraju određenom organu ili sistemu je isto kao da tretiramo taj organ ili sistem. Stimulacijom odredjenih tačaka, akupresurom, mogu se ukloniti tegobe i blokade u pravilnnom protoku energije.

Pomaže da se oslobodi zadržana voda u urganizmu, otklanja bolove u leđima i kostima, pospešuje cirkulaciju i protok kiseonika u krvi. Preporučuje se kod: bolova u leđima, glavi, menstrualnih tegoba, stres, za ublažavanje bolova.

OGRANIČENJA I POTENCIJALNE OPASNOSTI:

Masaže se ne preporučuje kod:

  1. otvorenih rana
  2. svežih preloma
  3. kožnih oboljenja
  4. u trudnoći
  5. astme

Mirjana Rašeta sertifikovani terapeut 

Aleksandra Jeftić - sertifikovani terapeut 

Usluge

Yumeiho masaža

Terapija je sačinjena od tri komponente koje se međusobno izmenjuju i nadopunjuju. Prva sadrži metode gnječenja, a druga metode pritisaka (presure). Njihova je svrha omekšavanje i opuštanje mekih tkiva. Treća komponenta obuhvata metode nameštanja koštano-zglobnih struktura. Yumeiho se bazira na "principu povratne sprege". Ukoliko se meka tkiva omekšaju i opuste, kosti i zglobovi se mogu lakše namestiti u pravilan položaj. Važi i obrnuto, odnosno ako se koštano-zglobne strukture stave u pravilan i funkcionalan položaj tada se i mišići i tetive povlače iz zategnutog položaja. Yumeiho terapiju čini osnovnih 100 zahvata koji, zajedno s ostalima koji se koriste, imaju za cilj ponovno uspostavljanje ravnoteže. Postigne li se dobra kondicija tela u smislu simetrije i jednake opuštenosti obe strane, organizam će biti izbalansiran, što je važan preduslov za zdravlje.

Primena yumeiha

Kao primarno preventivna metoda, čija je uspešnost dokazana i u terapijske svrhe, Yumeiho predstavlja komplement zapadnoj medicini. Prevenira različite probleme lokomotornog sistema, dopuna je ortopediji i fizijatriji, daje dobre rezultate u sprečavanju bolova i deformiteta koštano zglobnog sistema i unutrašnjih organa. U praksi se pokazao vrlo uspešnim u rešavanju mnogih tegoba kao što su: diskopatija, skolioza, mialgija, spondiloza, asimetrija koštanog i mišićnog sistema, razlika u dužini nogu, menstrualne tegobe, konstipacija, dijareja, gojaznost, hipertenzija, hipotenzija, sterilitet, migrena, stres...

 

Izgled tretmana

Tokom tretmana pacijent leži na strunjači, ali ima i nekih zahvata koji se rade u sedećem ili klečećem položaju. Poželjno je da osoba bude obučena u udobnu pamučnu odeću koja ne sputava pokrete.

Kad se primenjuje Yumeiho masaža, 100 standardnih pokreta može se napraviti u otprilike 1 satu, ali kada se Yumeiho radi kao tretman, odnosno kad postoji određeni problem te treba duže poraditi na određenom delu tela, može potrajati i 2 do 3 sata. U tom se slučaju takođe radi 100 osnovnih pokreta, ali s dužim zadržavanjem na nekim delovima tela, a rade se i dodatni pokreti. Ako neko ima zaista velikih problema, obično je potreban veći broj tretmana, ali to zavisi i od toga kako telo reaguje. Naime, neki pacijenti odmah odlično reaguju pa je dovoljno svega nekoliko tretmana (zavisno od problema i od tkiva), a kod nekih se u godinu dana tretiranja postignu samo mali pomaci. Ljudi najčešće dolaze tek kad se pojave problemi i kad ih nešto počne boleti, a najbolji efekat postiže se kad se masaža primenjuje preventivno.

 

Kada se tretmani ne primenjuju?

Tretmani se u pravilu ne izvode kod osoba koje boluju od hemofilije, zaraznih bolesti poput sifilisa, tuberkuloze ili akutnog hepatitisa C, kod psihijatrijskih bolesnika (u slučaju paranoja i sličnih poremećaja), osoba s glaukomom, herpes zosterom, upalama krvnih sudova (flebitis, tromboflebitis, varikozni ulkus...) te diskus hernije u akutnoj fazi.

 

Terapiju radi Laslo Boka, sertifikovani terapeut i učitelj yumeiho masaže.